Curs Profesional

Specialistul Naturopat

Naturopatul promoveaza mentinerea sanatatii optimale prin metodele inspirate din Cartea Naturii. Sanatatea optimala, ca expresie a  vitalitatii, este specifica fiecarui individ de aceea procesul de autovindecare este UNIC.

Ce este Naturopatia?

Prin profesiunea sa, Naturopatul promoveaza educatia preventiva putand interveni in tratarea primelor semnale de alarma ale unui individ stresat, exprimate prin tensiune , durere, suferinta inexplicabile, semnale ce avertizeaza inceputul unui proces de intoxicare celular ( ex : In cazul unei raceli nu suprima simptomul ci intareste sistemul imunitar slabit, in cazul unei dureri musculare sau tensiuni organice deblocheaza fluxul vital al circulatiei sanguine si nervoase obstructionate prin metode blande). Intelegand simptomatologia recunoaste nivelul procesului de intoxicare si intareste functionalitatea organica slabita folosindu-se de elementele naturale si de metodele de detoxifiere specifice . Insoteste astfel individul in procesul de insanatosire prin autovindecare propunand introducerea unor  obiceiuri noi, sanatoase coerente cu necesitatile reale individuale.

Opinii

“Nici medic nici tamaduitor, Naturopatul inainte de toate este un igienist” spune Pierre Valentin Marchesseau, in  cartea sa: “Ce este Naturopatia?”, aparuta in colectia Siinta si Constiinta, publicata in 2018. Renumitul biolog francez, a fondat Naturopatia Ortodoxa (in sensul de Invatatura originara) sau Igiena vitala incepand din 1935. A fost un mare luptator pentru triumful unui ideal – cel al Sanatatii naturale si al Regenerarii fizice, mentale si spirituale a fiintei umane in pericol. Un mare maestru care, dupa studiile universitare, a invatat fara incetare inepuizabila CUNOASTERE din imensa carte a Naturii. Mergand alaturi de mari initiati (Carton, Jansen, Salmanoff, Desbonnet, Krishnamurti etc.) a stiut sa faca sinteza din toate aceste invataturi si a dat nastere Naturopatiei. Cuvantul „Naturopatie” semnifica boala studiata in functie de Natura. Acest cuvant vine din latinescul natura (natura) si din grecescul pathos (boala). Naturopatia s-a nascut dintr-o reflectie profunda asupra vietii. Natura (adica mediul natural) face sau desface sanatatea in functie de elementele normale sau anormale reprezentate de agentii fizici. Elementele mediului devin anormale atunci cand nu au fost prevazute pentru fiintele care traiesc in acest mediu.

Pe blogul Minunea Naturii  putem citi : “Naturopatia se intemeiaza pe premisa ca boala este un proces natural sau o consecinta, nu o intamplare sau un „blestem”. Cand organismul este marcat de aciditate si plin de toxine, mucus, puroi, paraziti, chimicale, conservanti, antibiotice, pesticide si produsi secundari, atunci sansele organismului de a fi sanatos sunt minime. Mai multe despre ce inseamna boala si ce semne ne da organismul poti afla si citind articolul Boala, sau incercare de detoxifiere?.

Programul de studii

COR 223
Practicieni de medicina complementara /alternativa
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

Formarea profesionala

Pot avea acces la ciclul de studii propus cursantii cu sau  fara pregatire formativa in medicina sau alte discipline sanitare, dar care au o instruire echivalenta a studiilor de lunga sau scurta durata.

Obiectivul cursului este formarea unor specialisti capabili sa- si insuseasca cunostintele, sa-si formeze deprinderile si competentele necesare promovarii starii de bine.

La incheierea perioadei de studiu, profesionistii vor reusi sa :

– cunoasca starea fiziologica a persoanei din punct de vedere holistic (vezi definitia), recunoscand  fazele de intoxicare ale organismului

– promoveze detoxifierea si dezintoxicarea

– informeze despre deprinderile unui stil de viata sanatos

– sa asiste in mentinerea fiziologica a starii de bine prin programe specific personalizate

– sa ghideze individul in procesul schimbarii necesar autovindecarii,

– sa promoveze educatia preventive

Ciclul de studii cuprinde studierea materiilor necesare insusirii cunostintelor, deprinderilor abilitatilor si competentelor necesare pentru obtinerea de solutii optime la problemele prezentate de subiectul in cauza,din toate punctele de vedere- biologic, emotional, psihologic, spiritual, creativ potrivite doar situatiei de viata prezente pe care o traieste individul. La finalizarea ciclului de studii se sustine examenul de evaluare final. Prin pregatirea sa, la sfarsitul cursului,viitorul specialist va avea posibilitatea sa-si desfasoare activitatea in propriul cabinet individual propunand educarea personala in vederea formarii unui stil de viata cat mai sanatos,asigurand insotirea pe tot parcursul necesar formarii noilor deprinderi sanatoase, prin transmiterea cunostintelor necesare punerii in aplicare a conduitei specifice preventiei primare si echilibrarilor psicofizice .

Viitorul specialist mai poate colabora cu cabinete medicale, camine de batrani, scoli private, centre de dezintoxicare, centre de medicina naturala, societati producatoare de produse naturiste sau integratori sau alte structuri functionale ce ofera servicii cu specific preventiv sau curativ energetic.

La sfarsitul fiecarui an de studii sunt propuse vacante de studiu in strainatate si schimbul de experienta cu scolile din Italia : Salerno Ludosya – Libera Universita discipline olistiche, Centrul de studii Yoga, Academia ANTEO – Paestum, AlKaest Spagiria – Reggio Emilia

Orele de teorie se desfasoara in modalitate interactiva, on line, pe platforma virtuala, iar orele de practica, in aula de studiu.

Pentru mai multe detalii vizitati acest link.

Vrei sa te inscrii? Completeaza formularul de mai jos.

Close Menu
ro_RORomână